Lezajlott a III. Magyar Snooker Gála

2018-05-29 00:00:00


Lezajlott a III. Magyar Snooker Gála

 

A harmadik Magyar Snooker Gálán a 2005-ös világbajnok, a 35 éves Shaun Murphy olyan bravúros játékkal kápráztatta el a közönséget, hogy a verseny délutánján kétszer is, maximális 147-es brékkel nyert partit.

A magyar bajnokságnak otthont adó Gerevich Aladár Sportcsarnokban a snooker két világklasszis játékosa mérkőzött meg egymással május 19-én: a 80-as és 90-es évek közönségkedvence, a vébéken örök második, Jimmy White, aki 55 éves kora ellenére is aktív játékos, valamint a 2005-ös világbajnok, a világranglista jelenlegi hatodik helyezettje, Shaun Murphy bizonyított a snookerasztalnál. Bár az esti szakaszt 4-3-ra Jimmy White nyerte, Shaun Murphy 147-es brékjeivel abszolút közönségkedvenc lett, hiszen eddigi pályafutása során is csak ötször volt képes ilyet összehozni. Most kétszer is, megszakítás nélkül mind a 15 piros golyó után a színesek közül a legértékesebb feketét süllyesztette el az asztal egy-egy pontján, majd ezek után a hat színest is növekvő értékük szerint lőtte a lyukakba. Érdekességképp elmondható, hogy Shaun Murphy már a negyedik Triple Crown bajnok, aki a hazánkba látogat.

Humorból sem volt hiány a gálán

Murphy nemcsak 147-es brékjeivel hívta fel magára a figyelmet, de még színes zokniját is megmutatta a közönségnek, hangosan kommentálta ellenfele játékát, sőt, amikor éppen nem játszott, beült a közönség soraiba és onnan szurkolt és osztogatta a tanácsait. White már csak korából adódóan is sokkal visszafogottabb és nyugodtabb volt, ám humorérzéke őt sem hagyta cserben, ha az alkalom úgy hozta.

Magyar tehetségek a gálán

Az előző két gálához hasonlóan ismét két műsort nézhettek végig a rajongók, hiszen a délutáni és az esti előadáson megmérkőző profik mellett, az eseményen kiváló magyar snookeresek is részt vettek. A III. Magyar Snooker Gálán a kilencszeres magyar bajnok, Kojsza Zoltán, illetve a fiatal kora ellenére is igen eredményes és rendkívül tehetséges Révész Bulcsú is jelen volt. Kojsza Zoltánról azt érdemes tudni, hogy övé a nemzetközi versenyen valaha lökött legmagasabb magyar brék 127 ponttal, míg a hazai gálán, szenzációs lökésekkel 102-es bréket lökött.
A fiatal magyar játékvezetők közül most Almási Gergőt és Palásti Pétert ismerhettük meg.