Kedvenc játékosom Ő. Akkor a nyila is biztosan kedvenc lesz?

2018-05-04 00:00:00


Drága Dartsőrültek!

Rögtön a közepébe vágok. A kérdésem nem más, minthogy ha Phil Taylor nyilára nem lenne ráírva, hogy az Phil Taylor nyila..

Vajon hányan vennétek meg? Ki merem jelenteni. Nem ennyien. :-)

Miért is Taylor? Én rengeteg nyilat fogtam már kezembe életemben, hiszen sokáig az volt a feladatom, hogy egy feltérképezett dobástechnikához megfelelő dárdát ajánljak annak, aki megkeresett minket.

Nos, én 100 emberből maximum kettőt láttam Taylor Papa nyilával egyeneset dobni.

Főleg a gyárilag teljesen speciális tollal felszerelve.

Nincs ebben semmi érdekes, hiszen Ő egészen extrém módon, kitekert csuklóval, lehetetlen technikával dobott és nyilván a gyártó, akár a Unicorn, akár a Target, az Ő instrukcióinak megfelelően készítette el kezére a dárdát.

Na de egy " halandó " ezt a technikát képtelen lemásolni, hozzátéve, hogy nem is szükséges. Viszont akkor ne csodálkozzunk, ha a Papa nyilával azonnal kidobunk az ablakon. A tábla helyett.

Megint más, ha gyűjtjük a szetteket. Hiszen a standard és limitált top szettek értékes relikviák és érdemes beszerezni belőlük. Mert egyrészt jó kis hobby, másrészt pedig az értékük az évek során folyamatosan nő. Persze, csak ha nem használjuk őket. :-)

Szóval. Megkerülhetetlen tény, attól még, hogy vannak kedvenc játékosaink, az még korántsem jelenti azt, hogy az ő nyilaikkal leszünk eredményesek.

Általában nagyon ritka, hogy elsőre találunk olyan szettet, amely tökéletesen illeszkedik a technikánkhoz.

Egyértelmű tapasztalat, hogyha elkezdjük ezt a csodaszép játékot, akkor több fajta nyílon vezet át az út, amíg a számunkra perfekt készséget meg nem találjuk.

Az évek során változik a technikánk, változik a játékkal összefüggésbe hozható taktikánk, gondolkodásunk.

Ez pedig kihat arra is, hogy milyen nyíllal dobunk.

Sok olyan harcossal találkoztam, aki csak azért ragaszkodott a nyilához, mert a kedvence is azzal dobott. Ok, értem én. Csak amikor a kezébe adtam egy stílusának megfelelő szettet és pillanatok alatt duplájára nőt a dobásának hatékonysága...

Akkor döbbent rá, hogy talán el kellene engedni a meglevő koncepciót.

Millió fajta nyíl van. Súly, forma, súlyozás, hossz, stb.

Azt javaslom, hogy tekintsünk el attól, hogy kinek a neve virít a szetten és kizárólag arra koncentráljunk egy nyíl kiválasztásánál, hogy mennyire támogatja a meglevő dobástechnikánkat.

Nem véletlen, hogy a Gamecenter szaküzletében jóformán kötelező kipróbálni azt a nyilat, amelyet kiválasztottál. Hiszen ezerszer fordult elő, hogy Te úgy gondoltad, hogy az a szett lesz a nyerő és utána a próbatáblánál döbbentél rá, hogy köszönő viszonyban nincs a kezeddel.

Képzeld azt a bosszúságot, ha nem próbálsz, mert tetszik és hazaviszed. Majd szétdobod vele a falat.

Harcosok. Konklúzió. Nyilat csak úgy vegyél, ha kipróbáltad.

Lehet netről venni, de akkor már volt a kezedben olyan.

Vagy vegyél a netről látatlanban. De akkor Te gyűjtő vagy, aki szereti a szépet.

A POLCON. :-)

 

Game On!!!

 

A Herceg